Friday, October 30, 2009

MARIA OZAWA HANGAT


pa kaitan maria ozawa dengan post ku kali ni? adakah aku ingin memulakan post yang berbaur lucah? ataupun memaparkan video 3gp melayu yang sedang hangat berpaparan didalam internet sekarang ni? ataupun bercerita tentang cerita seru indonesia? hehehe... no... no... no... tidak sama sekali. walaupun aku tak memakai kopiah dan jarang pergi masjid, aku tak kan sesekali post yang berbaurkan lucah. tak nak aku mengumpulkan dosa pasal korang baca entri lucah aku.

aku ni sbenarnya nak meningkatkn SEO ku jak. tapi, aku ni pun kurang paham pasal SEO ni. ish, rugi jak jadi pelajar IT ni. satu pun tak tau. isk... pada taiko-taiko blog kat sana seperti x-po, siggplus, atau sesiapa la ba. tolong tunjuk ajar k. mana tau aku pun boleh jadi taiko blog? hehehe...

sekarang ni pun musim exam. masing-masing da biul dengan nota yang berkepil-kepil tu. menghafal pun bukan main lagi. time aku sekolah menengah dulu, ada yang sanggup bakar nota, ambil habuknya, dicampurkan dalam air. aku tanyala kenapa mereka wat begitu. mereka pun berkata;

"kalau kita minum habuk nota ni, nanti senang hafal nota."

"aa?"

samada aku ketinggalan zaman ataupun mereka ni dah gila dek nota yang banyak nak dihafal. hahaha...

sementara masih ada peluang, kepada semua mahasiswa-mahasiswi unversiti, aku ucapkan selamat menduduki perperiksaan. jangan hampakan harapan orang tua kita tau. orang tua kita mesti mau kita berjaya dan cemerlang kan? na, makanya, sama-sama la kita memerah otak k.

p/s: sesiapa yang nak nuffnag nya diklik, tinggalkan komen dan link blog anda skali ya. trimas..


15 comments:

hBz said...

ko makan je kulit buku tu..ko kan suke makan +_+

PeJuAnG HiDup said...

bha, jom. kta sm2 mkn. XD

SHeLYN said...

eyt...btol kerw dorg bkr & mam habuk nota 2?ish...gler seehh...da care 2 cam owg num ayer azimat apertah...hehehe...1st tyme ak dgr...
btol2...xyah nk wat mcm2,sal stdy jerw...xmuat otak pown kene muat juge...hahaha...berusahe la sume...
good luck faisal...hehehe...XD

PeJuAnG HiDup said...

betul. dorng wat gtu. sy nk tgur pun xle koz dorng da stress. tp, dorng wat gtu pun, rsult still down. huhuhu...

memang sy xwat gtu jgk shelyn. xnk jd sewel awl. hehehe...

gudluck jgk shelyn. moga cmerlang nnti. :P

Aku X-PO said...

haha baik punya keyword daa..bgs la kalau ko nak belajar seo..mmg best nak belajar seo ni..hehe aku tgk kt tiap entry ko ni, tak ltk tag ek? kalau ltk tag, akan bg kelebihan lg kt seo tu..dan dlm entry tu, ada gak perkataan maria ozawa..baru google akan lbh index entry ko ni..

ha, lagi satu..utk ruangan komen ni, pekata ko ubah setting dia..xyah ltk yg word verification ni, dan entry leh dikomen gak oleh blogger WP atau annoy...baru org best n senang nk komen

PeJuAnG HiDup said...

yes! akhirnya taiko tolong aku! XD oh? tag pun berguna juga ya? lps ni, stiap entri ku, aq psng tag.

psl setting komen ni, xpo orng kdua tgur aq. ble2 nya aku lupa ubh. tq xpo. tq so much. sy ubh settingnya ya.

YobSumO said...

haha ape punya ajaran sesat lah minum habuk habuk tu.

jumpa bomoh gunung sudah. hahaha.

PeJuAnG HiDup said...

hahaha... ni lagi la. lg sesat. :P

Ries Lee said...

aku rebus jer nota tu...
pastu stim dia aku wapkan kat kepala...
tak pun ko amik pati nota yang ko rebus tu...
pastu minum...
wat sapu2 kat kepala lg mujarab...
dan gud luck!

same2 kite klik2!

PeJuAnG HiDup said...

na, da jumpa pengamal nya kat cni. uish, x snggup la aku ries lee. aku lg snggup x tdo 3 hari drpd wat cam gtu. huhuhu...

ok, jom kita klik2!

siggplus said...

haha protege aku ni..bagus kau guna seo mcm tu..hehe


btw gua manada taiko blog..lu ni buat gua rasa malu je..gua pn br je guna nuffnang ni..heh

PeJuAnG HiDup said...

hehehe... klu bukan taiko, sifu siggplus. ble x sifu siggplus? XD

azizan4444 said...

mntap r nak men SEO..hahaha

PeJuAnG HiDup said...

hahaha... xla mntap sgt bro. sy bru nk blajar men SEO ni.

r0sLiNa said...

hahahah..mkn jew suma nota2 yg dbuat...smela kita tngah bljar sal SEO