Monday, January 18, 2010

KAU PUJAAN KU.


oh kunci...
bila ku pejam mata,
terbayang badan mu yg ramping,
dahi mu yang licin,
membuat ku tergiur melihat mu..

bila persona mu memancar wajah ku,

aku terkesima, ghairah,
tergoda..

andai nya suratan menjodohkan kita,

aku,

dikau,

perasaan ku,

bersatu menjadi satu,

bagaikan romeo dan juliet,
sama bersatu mengecap kenikmatan.


ah...

kunci,
jangan kerana mu,

hatiku tersiat pilu.

bagai pungguk rindukan bulan,
yang dinanti tidak akan tiba.

dengarkan luahan sanubari ku,

dengarkan bisikan hatiku,

yang merintih ingin kan dikau,
oh.. kunci..

aish, memang doktor mental ni buat aku berjiwang. hanya untuk mendapatkan kunci. minta maaf juga kerana sehari, dua hari sebelum ini aku kurang menjenguk blog ini. aku injured medium. tapi tidak lah kronik sangat. wei doktor mental, tak kira. aku nak kunci tu juga. kalau tak, aku merajuk. hehehe... ok, da habis. Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

p/s: kepada si dia, post ini hanya untuk kunci sahaja tau. bukan untuk orang. jangan cemburu ya. nanti aku buatkan yang lain. ok?

8 comments:

|arieza| said...

yeah! haha tq tq sbb menjadi pengkarya :) hehe akn ku adili sebaik mgkn.. hehe ko tgk ar pesaing2 ko.. ada target utk mng? :) ape2pun tggu 22jan aku umum winner :)

PeJuAnG HiDup said...

isk2, baru jak tgk td. pluang menang? memang takda. aku wat sajak menyengalkan boleh? huhuhu...

black_mel said...

wahhh...jiwang..tangkap leleh der baca sajak nie...sob3...sedih...

++***hana zaty**++ said...

adoiyai...kesian si dia..ngee..cemburu si dia kat knci ni...hehe..bguih2...ri ni perjuangkn sajak okkk??

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah2... selamat berjaya ok!

PeJuAnG HiDup said...

mel: hahaha.. jgn leleh dpn aku. aku takda tisu untuk mu.

PeJuAnG HiDup said...

hana : hehehe.. ok, mari kita perjuangkn kunci hari ini. hana pun ikut kn?

PeJuAnG HiDup said...

said : ok, slmt brjaya kpd awk jgk.