Monday, January 18, 2010

BETIS CARI PADAH


selepas kena sapuan belakang kat betis, aku kini terjengket-jengket dan hilang segala semangat. termasuk la juga semangat berblogging. sebelum itu, 2 hari sebelum itu, cramp sering kali menjamah betis dan paha ku. malah, ia berlaku ketika sparring. memalukan betul kerana kalah disebabkan cramp. sial!

sudah! aku dalam proses melumurkan minyak panas jerangau merah cap kuda kat betis ku. rasakan engkau otot! kutenyeh-tenyeh engkau, ku picit-picit, ku belai-belai. biar engkau hilang sakit. pergi kau sakit. aku nak training lagi. dan biarkan semangat ku kembali semula.

sudah! sekali lagi. aku tak patut mencarut di sini. jangan jadi sperti dia yang kena habuk secara beratur. jangan jadi seperti dia yang suka berakit. (kalau dia pandai!). dan juga jangan jadi seperti dia yang sibuk dengan puitis kunci nya. ahh!!!

kalau boleh aku menjerit di sini, aku nak menjerit kuat-kuat.

"woi! tulisan besarkan lagi lah! tak kan nak pakai mikroskop baca post kamu?"


aish, dahla aku mengalami kesilauan. tak kan nak julingkan mata aku? (rupanya juling tu satu penyakit. *sigh).

ok, aku stop kali ini. ini update ku. sebelum cramp ku menyerang lagi. sesiapa? ajar aku cara urut betis dengan betul?

p/s: malas pula nak jln2 ni mlm. aish...

11 comments:

black_mel said...

kena habuk beratur?cis..perli aku..haha...apa2pun..tq2....pg tdr..rehat...

PeJuAnG HiDup said...

hahaha... aku tk perli la mel. best apa. hahaha... sm2 mel. ok, jom rht.

|arieza| said...

ala kesian dia.. nk belajar urut betis dlu or urut mata juling? hehehe

PeJuAnG HiDup said...

arieza : nk blajar kdua2 nya. ble?

|arieza| said...

hoh tamak! org tamak slalu rugi! org tak tamak, lg rugi! hehehe

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

sakit sikit pon nak bising~
weekekekee~
manje~

pikaka said...

better ko jogging la.
tu la cara nak baikkan cramp.
bak kate coach aku la. hehe

:D

PeJuAnG HiDup said...

arieza: owh? jd, ksimpulannya, jadilah seorang yang mental macam aku kn? hahaha...

PeJuAnG HiDup said...

ayudeadwish : ayu! hahaha... nk bmanja ngn awk lah.

PeJuAnG HiDup said...

pikaka : ok pikaka. i'allah ptg ni aku jgng. ikut silat jugk ka pikaka?

ieQa sWetLuv said...

kenapa dengan dia ade sedikit ke'blur'an di sini hehe..

patutnya pas cedera kene taruk ais kat betis tu kalo sapu minyak salah cara leyh makin teruk hehe

sekian dari saya..

selamat menjuling ngee