Thursday, June 3, 2010

ADIDAS


setiap orang pasti ada minat yang tersendiri. minat bersukan, minat bergambar, minat bercerita, minat mengumpat dan sebagainya. bagi aku, aku minat bersukan dan mengumpul barang. bagi kamu pula, kamu minat apa?

malam ni, aku nak share minat ku yang satu ni. minat mengumpul barang. seperti yang sedia maklum, pengumpul barang ni biasanya fokus kepada jenis atau dalam bahasa universal nya 'brand'. bagi aku, aku suka mengumpul barang-barang yang berjenama Adidas. ya, Adidas.
 
kenapa? ketika aku sekolah menengah dahulu, kawan-kawan ku banyak memakai kasut berjenama Adidas. paling popular dipakai ialah kasut Adidas jenis Samba. ketika itu, aku teringin sangat nak pakai tapi tak dapat. tak mengapalah. cuci mata pun cukup la. tapi, perasaan cemburu bila melihat kawan-kawan ku menggunakan kasut Adidas amat membuak-buak. aku teringin sangat nak memiliki kasut tersebut. ketika itulah, minat ku untuk mengumpul barang Adidas timbul.

Alhamdulillah, setelah aku memasuki universiti ni, aku berjaya juga membeli barang berjenama Adidas. ketika ini, aku dah mempunyai beberapa baju dan kasut berjenama Adidas. bukan nak saja menayang tapi entah la, aku betul-betul minat jenama Adidas ni. malah, deodorant ku sendiri pun berjenama Adidas. hahaha...

ini hanya serba-serbi mengenai minat ku. rasanya tak salah bukan aku share minat ku ni dengan kamu? ok la, aku dah share, kamu pula share minat kamu kepada aku. boleh ba kan? mana tahu, minat kamu boleh menjadi minat aku juga. hehehe...

9 comments:

amar haziq said...

aku pun suka brand adidas..
tapi bnyk sngt lah yg tak ori..

jenguk2 lah blog saya k;)
http:/amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com

juanghidup said...

oh, klu nak tahu ori ka tak ori brng adidas tu, liht logonya. kalau diteliti betul2, logo adidas tulen dngn x tulen amt berbeza.

kulanz said...

bagus juga dapat kongsi minat tu..
dulu masa kecik-kecik aku selalu juga pakai kasut adidas kampung.. sesetengah orang panggil kasut samson.. kasut getah hitam ada garis putih tu, mesti tau tu kasut kan?

Irwan Amit said...

oh! adidas.. bola piala dunia tahun ni rm400 harganya.. mau bali ka nda.. haish

juanghidup said...

kulanz: hahaha... mstilh tau. kasut tu yg plng lasak antra suma kasut. kn?

juanghidup said...

irwan: wah? biar betul? mahalnya! tapi, dgr kata bola piala dunia kali ni teruk.

Irwan Amit said...

teruk? teruk apanya? ok baitu.. masik durang guna design modes.. haha

juanghidup said...

xtau la. aku baca berita hari tu, penjaga gol spain, cassilas kata bola tu laju sgt dn teruk. itu kata dia la.

hBz said...

tu dia..deodorent pn adidas. berus gigi adidas mau? saya mau jual kalo mau..